نتایج بررسی های اخیر نشان می دهد، تنها سرما و تاریکی زودهنگام روزهای زمستان نیست که احساس غم انگیز در فرد ایجاد می کند؛ بلکه برنامه غذایی نیز در این امر تاثیر دارد.
به گزارش آقای انشا برای پیش گیری از مشکلات مربوط به این فصل به چند روش که در این مطلب به آن اشاره شده است، می پردازیم.
خشکی و زبری پوست
استفاده از وسایل گرمازا و دوش های طولانی مدت اگر چه باعث گرم شدن شما می شود اما پوست را نیز خشک می کند. با مصرف نان و برنج سبوس دار رطوبت بدن را حفظ کنید. لیپید موجود در این نوع موادغذایی باعث کاهش خشکی و قرمزی پوست می شود. لیپید باعث محکم شدن سلول های پوستی می شود. مصرف زرده تخم مرغ نیز که حاوی بیوتین است، برای پوست مفید است. بیوتین، باعث تولید اسیدچربی می شود که برای نرمی پوست لازم است.
هوای سرد، بروز آکنه و پوسته شدن پوست
هوای سرد به پوست آسیب می رساند و باعث التهاب آن می شود. به همین علت در هوای سرد اگزما، آکنه و پسوریازیس بروز پیدا می کند. مصرف هفته ای ۳ وعده ماهی آب های سرد مانند سالمون توصیه شده است. این نوع ماهی دارای EPA نوعی اسیدچرب امگا۳ است. شاهی نیز آنزیم های سم زدایی را رها می کند و سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند. متخصصان پوست مصرف گردو و دانه کتان را نیز توصیه می کنند.
افسردگی فصل زمستان
همه ما می دانیم که ویتامین D برای تقویت استخوان لازم است و به جذب کلسیم و فسفر نیز کمک می کند. همچنین نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد که مصرف ویتامین D باعث بهبود خلق و خو می شود. علاوه بر مصرف مکمل ها، ماده غذایی غنی سازی شده با ویتامین D مانند شیر، آب پرتقال و ماست را نیز به برنامه غذایی خود اضافه کنید.
کمبود انرژی
در زمستان، هوا سرد و نور آفتاب کم است و فرد هنگام کار احساس کمبود انرژی می کند. برای رفع این مشکل می توانید مدتی آدامس بجوید. جویدن باعث تقویت جریان خون به مغز می شود و تاثیر آن همانند مصرف کافئین است بدون این که انرژی افت کند. برای به حداکثر رساندن این تاثیر از آدامس با طعم نعناع یا دم کرده نعناع استفاده کنید. با استنشاق نعناع که در فعالیت مغز تاثیر مثبتی ایجاد می کند، نتیجه بهتری به دست خواهید آورد. همچنین در صبحانه خود تخم مرغ، پروتئین کم چرب، ماست، نان های چند غله، جودوسر و میوه های تازه مصرف کنید.
سیستم ایمنی ضعیف
به علت این که در این فصل در محیط بسته قرار می گیریم، میکروب ها زیاد می شود. متخصصان مصرف روزانه حداقل ۷۵ میلی گرم ویتامین C را که در فلفل دلمه ای قرمز و پرتقال وجود دارد توصیه می کنند. ویتامین C رشد و فعالیت گلبول های سفید را افزایش می دهد. گلبول های سفید با عفونت ها مقابله می کند. برای تقویت بیشتر سیستم دفاعی بدن بتاکاروتن موجود در سبزی های برگ سبز مانند اسفناج، کاهو، کلم بروکلی، فرآورده های نارنجی مانند هویج و کدوتنبل فراموش نشود.