خوردن لبنیات برای رشد و تراکم استخوانها ضروری است اما گاهی اوقات نخوردن لبنیات هم میتواند عواقب خوبی داشته باشد! با آلامتو همراه شوید تا چند مورد از اتفاقات خوب و بدی که در صورت نخوردن لبنیات برای شما رخ میدهد را بررسی کنیم.
به گزارش آقای انشا و به نقل از علم ورزش؛ اما با کنارگذاشتن لبنیات، واقعاً قرار است چه چیزی بهدست آورید یا از دست بدهید؟ در این مطلب به مواردی اشاره میکنیم که بدون شک باعث تعجب شما خواهد شد. در ادامه ببینید که آیا واقعاً شیر به نفع بدنتان است یا نه و با حذف آن از رژیم غذاییتان، انتظاری چه چیزی را باید داشته باشید؟ لازم به ذکر است مواردی که بحث برانگیز است به منبع تحقیقات لینک داده شده است.
۱. در اساس و استخوانهایتان ترک ایجاد خواهید کرد
تا ۳۰ سالگی، بدن شما سرعت بیشتری در استخوانسازی نسبت به تخریب آن دارد. اما بعد از ۳۰ سالگی، سرعت تخریب استخوان بیشتر از سرعت ساختن آن است. بنابراین بهترین راه تحکیم چارچوب بدن چیست؟ کلسیم؛ و لبنیات یکی از بهترین منابع کلسیم است چون بدن شما کلسیم را از لبنیات بهتر جذب میکند تا از هر غذای دیگری. با حذف لبنیات، زمینه را برای پوکی و شکستگی استخوان فراهم میکنید.
پس اگر تصمیم گرفتید شیر را از لیست تغذیهتان حذف کنید، سراغ سایر منابع کلسیمی برای تقویت استخوانبندیتان بروید مانند سبزیجات برگدار( کلم برگ، بروکلی، اسفناج)، توفو و ساردین. همچنین باید روزانه مکمل کلسیم همراه با ویتامین دی مصرف نمایید. این مکمل را همراه با غذا میل کنید چون اسید معده به جذب آن کمک میکند.
۲. کمتر آرایش خواهید کرد!
دیگر نیازی به کانسیلر برای پوشش جوش و آکنه نخواهید داشت: شیر میتواند سبب بروز آکنه باشد، بنابراین، کنار گذاشتن لبنیات میتواند به شما کمک کند تا دیگر جوش نزنید. بر اساس تحقیقی از Dartmouth Medical School، شیر حاوی هورمونهایی مشابه تستوسترون است که غدد چربی پوست را فعال کرده و موجب رهاشدنشان میشود.
۳. ریسک سرطان را کاهش خواهید داد
محققان سوئدی دریافتند، (تحقیق) نوشیدن بیشتر از یک لیوان شیر در روز، میتواند ریسک سرطان تخمدان را ۲ برابر کند. مطالعهای در دانشگاه هاروارد هم نشان داد مردهایی که روزانه بیشتر از ۲ وعده لبنیات مصرف میکنند، نسبت به افرادی که مصرف لبنیاتشان کمتر است یا اصلاً مصرف نمیکنند، ریسک بروز سرطان پروستات را تا ۳۴ درصد افزایش میدهند و بازهم دلیلش هورمونهای موجود در لبنیات است؛ محصولات لبنی، میزان عاملی در خون را که شبیه انسولین است بالا میبرند، هورمونی که معلوم شده محرک رشد سلولهای سرطانی است.
۴. مجبور خواهید بود متاموسیل بیشتری بخورید
وقتی لبنیات را حذف میکنید، ممکن است ندانسته چیز دیگری را هم از تغذیهتان حذف نمایید. باکتریهای مفیدی که معمولاً در ماست و پنیر نرم یافت میشوند، فواید زیادی برای سلامتیتان دارند، که شامل متعادل نگه داشتنتان میشود.
مطالعهای در American Journal of Clinical Nutrition دریافت پروبیوتیکها، زمان انتقال رودهای را تا ۱۲ ساعت ارتقاء میدهند، کارکرد هفتگی مزاج را تا یک و نیم برابر افزایش داده و مدفوع را نرم و دفعش را راحتتر میکنند. خبر خوب اینکه، پروبیوتیکهایی پیدا شدند که در غذاهای غیر لبنی فراوانی موجودند مانند ساورکراوت ( کلم پیچ خرد شده که در آب جوش و نمک پخته شود)، خیارشور و تمپه ( ترکیب خمیر سویا و قارچ). متاموسیل داروی رفع یبوست است.
۵. به شلوارهای بزرگتری نیاز پیدا خواهید کرد
کنار گذاشتن کره، بستنی و شیر کامل راهی مطمئن برای لاغر شدن است، درست است؟ شاید نه! در یک تحقیق بلند مدت سوئدی، آنهایی که چربیهای لبنی فراوانی مصرف کرده بودند، احتمال چاقیشان در یک دوره ۱۲ ساله، نصف کسانی بود که چربی لبنی کمتری مصرف نموده بودند.
لبنیات، منبع غنی چربی و پروتئین در رژیم غذایی افراد است و احساس سیری در بر دارد چون بدن، آهستهتر گوارششان میکند. بدون لبنیات، جایگزین کردن پروتئین و چربیهای فرونشاننده گرسنگی، دشوار خواهد بود. شما ممکن است پروتئین و چربی را با سایر غذاها مانند کربوهیدراتهای ساده جایگزین نمایید، که میتواند منجر به اضافه وزن شود. اگر با لبنیات خداحافظ کردهاید، اطمینان حاصل کنید که از نظر سایر چربیهای شکم پرکن وخوراکیهای غنی از پروتئین تأمین باشید، مانند کره انواع مغزها، دانهها، تخممرغ و بنشن.
۶. احساس نفخ میکنید
تقصیر سویاست! وقتی یک گروه غذایی از تغذیه کنار گذاشته میشود، مثل لبنیات، دنبال جایگزینهایی هستیم که طعم یا خصوصیات مشابهی داشته باشند. محصولات لبنی معمولاً با مشتقات سویا جایگزین میشوند، مثل پنیر سویا، شیرسویا و کره سویا.
مشکل اینجاست که هضم سویا سخت است مخصوصاً اگرسریع مصرفش کرده باشید. سویا حاوی مولکولهای قندی بهنام اﻟﻴﮕﻮﺳﺎﮐﺎرﯾﺪهاست که بدن شما نمیتواند به راحتی آن را گوارش کند، یعنی در دستگاه گوارشتان مانده و موجب نفخ و گاستریت میشوند.
۷. مجبور خواهید شد بیمه عمرتان را تجدید کنید
طبق مطالعهای در The BMJ با هر لیوان شیری که روزانه مینوشید، ریسک مرگتان تا ۱۵ درصد افزایش مییابد. وحشتناک است! پژوهشگران دریافتند زنانی که روزانه، ۳ لیوان یا بیشتر شیر مینوشیدند، نسبت به آنهایی که روزانه کمتر از یک لیوان شیر مینوشیدند، تقریباً ۲ برابر احتمال مرگشان بیشتر بوده است.
محققان انگشت اشارهشان را به سمت گالاکتوز گرفتهاند که قندی ساده در شیر است و معلوم شده استرس اکسیداتیو و التهاب خفیف را افزایش داده و زمینه بیماری را فراهم مینماید. جالب است که محصولات تخمیرشده از شیر مانند ماست و پنیر، حاوی یا گلاکتوز نیستند یا میزان این قند در آنها بسیار اندک است. این تحقیق همچنین نشان داده، زنانی که مقدار زیادی از این غذاها را مصرف مینمایند، احتمال مرگشان هم کمتر است.